Gå till innehåll
Svenska Hängflygförbundet
Svenska Hängflygförbundet

FAI-sportlicens

För att kunna delta och tävla på FAI-sanktionerade tävlingar krävs att du har en FAI-licens. Kraven för att få en FAI-licens är att piloten har en giltig hängflyglicens samt kompetenstilläggetinternationell sträckflygning. Piloten förbinder sig att följa FAIs regler och uppträda som en godsportsman. Piloten ska även vara införstådd i FAIs regler för tävling d.v.s. sporting code. Piloten måste även ha genomgått utbildningen ren vinnare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Rutin för ansökan om FAI-licens:

 1. Piloten kontaktar ordföranden i sin klubb. Ange eventuellt tidigare FAI-licensnummer.
 2. Ordföranden i klubben lägger in piloten i IdrottOnline, och registrerar piloten i IdrottOnlines licensmodul. Ordföranden ska även bedöma piloten som lämplig att tävla d.v.s. ska ha gjort sig känd som en pålitlig person och en god sportman.
 3. Flygsportförbundet utfärdar licensen och registrerar det i FAIs databas. Licensen läggs in i pilotens CardSkipper, samt e-mailas ut som PDF.
 4. Tänk även på att många vanliga läkemedel klassas som dopingmedel (t.ex. allergimedicin och insulin mot diabetes). Om du tar någon av dessa läkemedel behöver du dispens från dopingreglerna.


Avgiften 2020 är

 • 300 kr för seniorer födda 1994 eller tidigare
 • 200 kr för juniorer födda 1995 eller senare
  • Tilläggsavgift för expresshantering (inom fem dagar):
   • 700 kr för seniorer
   • 500 kr för juniorer t om 25 år.

Publicerad: 2022-11-27

Senast uppdaterad: 2023-01-12

Författare: Joel Ponce de Leon

Postadress

Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakta oss

+46 705 94 82 78
kansli@hangflyg.org