Gå till innehåll
Svenska Hängflygförbundet
Svenska Hängflygförbundet

Flygsäkerhet

En liten uppmaning till oss alla - Rapportera incidenter!!!

Kan andra lära sig något av våra rapporter?


Till att börja med, vill vi ge en stor eloge till dem som har skrivit och berättat om sina erfarenheter, och samtidigt tacka dem för att de så frikostigt har delat med sig, ingen nämnd och ingen glömd, och vi vill även uppmuntra andra att ta efter!

För att avdramatisera och göra rapporteringen enklare, så kan du skicka ett mail till flygsäkerhetsansvarig och skriva så enkelt som möjligt vad som har inträffat eller vad som kunde ha inträffat. Det är meningen att alla små malörer och sådant som skulle kunnat ha orsakat en störning eller en olycka i en viss situation, skall vara värt att rapportera. Man kan även skicka sin rapport anonymt om man så vill. Det viktiga är inte vem som har gjort vad, utan vad kan andra lära sig av våra samlade erfarenheter. Ni behöver inte vara några duktiga skribenter eller känna något tvång att det ska vara bra skrivet, för det spelar ingen roll, bara vi förstår vad ni menar.

Kom ihåg att det även fortsättningsvis går alldeles utmärkt att använda den förtryckta blanketten för Olycks- och störningsrapporter, eller ett vanligt brev går också bra.

Vad händer sedan med dessa rapporter?


Jo, när rapporterna kommer in, gör vi en sammanställning och skriver en återkommande redogörelse av dem på hemsidan. Detta för att det ska komma alla till del och kanske ge oss ny kunskap eller en tankeställare, så att vi kan förhindra att liknande händelser inträffar igen. Naturligtvis kommer alla namn på berörda platser och personer att utelämnas.

Publicerad: 2022-11-27

Senast uppdaterad: 2023-01-12

Författare: Joel Ponce de Leon

Postadress

Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakta oss

+46 705 94 82 78
kansli@hangflyg.org