Gå till innehåll
Svenska Skärmflygförbundet
Svenska Skärmflygförbundet

Arrangera Sverige Cup

Sverige Cup är en viktigt tävlingsserie för våra piloter att kunna tävla på hemmaplan och en bra instegstävling för nya tävlingspiloter.

Sverige Cup är dessutom FAI-sanktionerad och ger tävlande piloter WPRS-poäng att ha med sig för att kvala in till andra tävlingar internationellt.

Sverige Cup arrangeras av föreningar

Sverige Cup är en fin möjlighet för arrangerande klubb att ta in lite pengar till klubbkassan för egna resor, läger, utrustning, mm och motivera medlemmar att ställa upp som funktionärer. En tävling på hemmaplan ger klubbens medlemmar en inblick i tävling och kanske lockar den nya piloter att tävla.

Att arrangera Sverige Cup

Det finns bra manualer för att arrangera tävling och TK har underlag från tidigare tävlingar, som vi gärna delar med oss av och stöttar er med.

Då Sverige Cup är en FAI-sanktionerad cat.2-tävling är det FAI's regelverk som gäller. Det finns beskrivning av processen och mallar för hur tävlingen läggs upp på Category 2 Competitions | World Air Sports Federation (fai.org) Länk till annan webbplats.

I Svenska Regler för Tävling finns ramarna för Sverige Cup, men kom ihåg att det är FAI/CIVL regler som gäller i prioritet, se FAI Sporting Code sektion 7 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi behöver flera klubbar som organiserar

Målet är att genomföra en serie om tre tävlingar varje år och ju fler klubbar som delar på arrangemanget desto mer kunskap sprids om att arrangera tävling och desto enklare blir det när vi är många som hjälps åt.

Varje höst går vi ut med förfrågan till klubbar om att anordna Sverige Cup för vara igång i god tid innan första deltävlingen kommande vår.

TK ställer gärna upp och stöttar framörallt nya föreningar som vill arrangera tävling. Vi har idag piloter från TK som går in som övergripande ansvarig för att hjälpa igång en tävlingsorganinsation.

Publicerad: 2023-04-11

Senast uppdaterad: 2023-04-11

Författare: Bengt Pettersson

Postadress

Svenska Skärmflygförbundet
Box 145
561 22 Huskvarna

Besöksadress


Kontakta oss

+46 8 234 123
kansli@paragliding.se