Gå till innehåll
Svenska Skärmflygförbundet
Svenska Skärmflygförbundet

FAQ Försäkringar

Vad innebär resa till och från skärmflygställe? Det avser inte flygresa till och från exempelvis Spanien. Däremot resa med bil från boendeställe till flygställe.

Måste jag bo i Sverige för att försäkringen ska gälla? Nej, bostadsort spelar ingen roll.

Kan jag skola utomlands på vanliga Take off-kitet? Nej, du behöver uppgradera till PLUS-försäkringen för flygning utomlands. Den hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad gör jag vid skada? Om du råkar ut för en skada så ska du söka vård snarast. Så snart du kan, ska du anmäla skadan till ditt försäkringsbolag och till AGS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är även viktigt att du gör en olycksrapport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att AGS ska kunna handlägga din skada. Det är viktigt att du sparar alla handlingar som rör din skada.

Var kan jag hitta SSFFs försäkringsbrev? Det hittar du här. Pdf, 269.7 kB. Det finns även en verssion på engelsk Pdf, 211.6 kB.a Ta gärna med dig en kopia på resa så har du det om det behövs.

Finns det andra försäkringar jag kan köpa? Ja, Du kan skaffa en olycksfallsförsökring via din hemförsäkring. Kolla närmare med ditt försäkringsbolag. Du kan även teckna en försäkring via bl.a. ERV. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där hittar du ett stort utbud av försäkringar som även gäller extremsport.

Vad gäller för sjukvård i andra länder? Du kan läsa om vad som gäller för vård utomlands på försäkringskassans webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-12-19

Senast uppdaterad: 2023-11-16

Författare: Victoria Barrsäter

Postadress

Svenska Skärmflygförbundet
Box 145
561 22 Huskvarna

Besöksadress


Kontakta oss

+46 8 234 123
kansli@paragliding.se