Gå till innehåll
Svenska Segelflygförbundet
Svenska Segelflygförbundet

Luftvärdighet (AD, LVD)

Här finner du länkar till information och resurser inom luftvärdighetsinformation samt en sammanställning av dokument ur EASA AD och TS LVD.

Länkar

På följande sidor kan du hitta aktuella dokument och andra resurser rörande luftvärdighet:

EASA Airworthiness Directive (AD)

Nedan finner du de EASA AD som publicerats sedan 2012, dock med reservation för att vissa AD saknas för vissa typer. Vår ambition är att lägga upp alla nya EASA AD som publiceras. Vi kommer inte att publicera servicebulletiner (SB) då det är säkrare att istället hämta den informationen direkt från respektive tillverkares hemsida.

Transportstyrelsen Luftvärdighetsdirektiv (LVD)

Som referens så har vi även lagt upp nationellt utfärdade LVD som Transportstyrelsen publicerade till och med 2003. Dessa har utfärdats för att omfatta alla de nationellla luftfartyg som inte regleras av EASA utan av det svenska regelverket.

Dessa bygger i regel på EASA AD, varför det kan vara intressant att även följa dessa i vissa fall. Notera dock att de inte gäller för EASA luftfartyg, vilket är alla de luftfartyg vi hanterar i vår CAO.

OBS! Nedanstående filer är en sammanställning och skall endast ses som en metod för enkel åtkomst och överblick av vad som har utfärdats. Vid granskning av luftfartyg skall alltid egen kontroll mot aktuella register genomföras.

Publicerad: 2023-01-06

Senast uppdaterad: 2023-03-27

Författare: Leo Lundgren


Postadress

Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress

Segelflygskolan Ålleberg 1
521 97 Vartofta

Kontakta oss

0515-371 51
info@segelflyget.se