Gå till innehåll
Svenska Flygsportförbundet
Svenska Flygsportförbundet

Digitala möten (tips)

En bild

Under 2020 och 2021 genomfördes projektet Digitalisering för att förbättra demokratin.

Projektet har genomförts i samverkan mellan Svenska Flygsportförbundet och Svenska E-sportförbundet. Det har genomförts ett antal erfarenhetsutbytesmöten, sk ERFA-möten. Där har följande områden tagits upp

  • Digitala verktyg och arbetssätt för att stödja demokrati och öka engagemanget
  • Digitala mötesformer (års- och styrelsemöten med mera)
  • Fysiska mötesplatser trots digitala möten
  • Stadgar som stödjer en digital förening

Efter genomgång av flera olika digitala verktyg konstaterade gruppen att det går inte att påstå att ett verktyg är bättre än ett annat utan val av verktyg beror på vilken grupp det är och vad individerna i gruppen som skall mötas är vana vid att använda. Det behövs således mer instruktioner om man använder verktyg som få deltagare är vana vid. För att underlätta för er har ett antal checklistor tagits fram vilket du hittar längst ner, som vi rekommenderar er att använda inför alla former av digitala möten.

I maj 2021 skickade vi även ut boken "Digitala årsmöten" till samtliga föreningsordföranden inom FSF, där hittar ni ännu fler tips.

I samband med detta projekt blev Svenska Flygsportförbundet medlem i VoteIT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som tillhandahåller ett verktyg för bättre beslutsmöten online. Alla våra medlemsföreningar har möjlighet att använda verktyget för exv årsmöten.

Publicerad: 2022-09-03

Senast uppdaterad: 2022-09-03

Författare: Kjell Folkesson

Sponsorer

Postadress

Svenska Flygsportförbundet
Kivra: 802014-7164
106 31
Stockholm

Ekonomi

Bankgiro 5750-0100
Swish 1230081091

Svenska flygsportsförbundet logotyp