Verksamhet
Svenska Flygsportförbundet är ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet (RF) som arbetar för att skapa bra förutsättningar för flygsporten i Sverige. Verksamheten omfattar tävlingsgrenar inom ballong, fallskärm, hängflyg, konstflyg, modellflyg, motorflyg, segelflyg och skärmflyg. Dessa tävlingsgrenar är i sin tur organiserade i "grenförbund" som är egna juridiska personer, som Svenska Flygsportförbundet samarbetar med. Respektive grenförbund ansvarar för sin grens idrottsliga utveckling.
Idrott och tävling genomsyrar arbetet inom förbundet och spänner från träning till tävling, både på lokal, nationell och internationell nivå. Förbundet arbetar tilsammans med RF för att stötta våra landslag att genomföra elitsatsningar. Detta arbete ger utdelning i form av att Sverige vinner medaljer vid EM och VM tävlingar.
Förbundet har ett intressebevakande uppdrag och det beror på att flera av flygsporterna regleras av statliga myndigheter, och därmed av beslut som fattas av politiker och tjänstemän i Sverige och inom EU. Flygsportförbundet försöker påverka för att hålla regelverken enkla och relevanta, avgifterna låga och tillgången till våra idrottsarenor, luftrummet, tillgängligt med så få begränsningar som möjligt.