Gå till innehåll
Svenska Flygsportförbundet
Svenska Flygsportförbundet

Organisation

En bild

Flygsport – idrotten för den som älskar att vara i luften!

Flygsport är träning, tävling, motion och uppvisning i flera olika flygsportgrenar. I starka föreningar byggda på gemenskap under hela livet erbjuder vi möjligheten att utöva säker flygsport baserad på hög självkännedom och förutsättningar att utmana sig själv.

Svenska Flygsportförbundet (FSF) har till uppgift att leda flygsporten i Sverige på ett sådant sätt att den står i överensstämmelse med idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund samt företräda dessa idrotter nationellt och internationellt.

FSF är en politiskt och religiöst oberoende allmännyttig ideell organisation som aktivt ska arbeta mot doping, matchfixning, osund ekonomi och annat fusk samt all form av diskriminering och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

FSF är medlem i Riksidrottsförbundet (RF), SISU Idrottsutbildarna, Europe Air Sports (EAS) samt det internationella flygsportförbundet Fédération Aéronautique Internationale (FAI).

FSF består av ca 330 medlemsföreningar som har runt 18 000 individer i sina medlemsregister. För vår regionala verksamhet finns specialdistriktsförbund (SDF). Vi har samarbetsavtal med grenförbund som hjälper FSF att utveckla specifika flygsportgrenar.

Publicerad: 2022-09-03

Senast uppdaterad: 2023-09-21

Författare: Kjell Folkesson

Sponsorer

Postadress

Svenska Flygsportförbundet
Kivra: 802014-7164
106 31
Stockholm

Ekonomi

Bankgiro 5750-0100
Swish 1230081091

Svenska flygsportsförbundet logotyp