Gå till innehåll
Skånes Flygsportförbund
Skånes Flygsportförbund

Detta är hängflyg

Hängflygning är en unik form av flygning, ingen annan flygsport ger sådana känslor som en hängflygare erfar då han flyger tillsammans med skrikande svalor under molnen eller känner doften från luften när den brusar förbi ansiktet. Tillsammans med rovfåglarna söker vi oss fram på osynliga stigar högt ovanför fält, skogar, byar och städer som flammar i ständigt skiftande dagrar. Eller så svävar vi tillsammans med fiskmåsarna på något kusthang i solnedgångens glödande kopparfärger.

Vi är så nära lufthavets osynliga krafter att alla flyg blir unika och bjuder oss på nya utmaningar. Det är omöjligt att beskriva för dem som inte känt vingarna bära exakt vad som får oss att ägna så mycket tid och energi åt vår hobby. Ändå försöker vi förmedla våra erfarenheter både till icke flygare och de nybörjare som ivrigt söker efter nya kunskaper.

Under en hängflygtur, liksom i livet i stort, måste vi fatta ständiga beslut som om de blir fel hindrar oss att nå dit vi vill. Beslutet att börja med hängflyg brukar dock få ångra. Den gemenskap som finns mellan hängflygare är något speciellt och i själva flygningen finner man en unik avkoppling. En avkoppling som erbjuder nya hissnande upplevelser vid varje ny flygtur.

Text: Jorgos Billis.

Publicerad: 2022-12-15

Senast uppdaterad: 2023-01-03

Författare: Kjell Folkesson

Postadress

Skånes FSF
c/o Bo Olsson
Murarevägen 8
246 33 Löddeköpinge


Kontakta oss

M: +46 708219637
E: info@flygsport.nu