Gå till innehåll
Svenska Flygsportförbundet
Svenska Flygsportförbundet
John Grubbström (tv) och Arne Nylén (th) mottog kungliga utmärkelser.

John Grubbström (tv) och Arne Nylén (th) mottog kungliga utmärkelser.

Kungliga utmärkelser till John och Arne

I samband med att FAI:s kommission CIMP hade möte i Stockholm i juni valde Svenska Flygsportförbundet att dela ut kungliga medaljer.

Arne Nylén mottog Sveriges Motorfederations Kungliga medalj nr 103, han blir därmed den nionde flygsportaren att få utmärkelsen. Arne är nu även medlem i vår medaljkommitté. Arnes barn var med när deras pappa mottog den kungliga medaljen och de har sammanfattat sin pappas flygarliv som du kan läsa här.

Svenska Flygsportförbundets ordförande Tina Acketoft överlämnar den kungliga medaljen till Arne.

Svenska Flygsportförbundets ordförande Tina Acketoft överlämnar den kungliga medaljen till Arne.

John Grubbström har tilldelats Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj för betydande gärning av första storleken. John har lagt stora delar av sitt liv på flygsporten. Allt ifrån tävlande inom ballong, tävlingsledare inom ballong från SM till internationella mästerskap, ordförande för Svenska Flygsportförbundet och ordförande för FAI, det är några av Johns betydande gärningar. 

John Grubbström har tilldelats Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj för betydande gärning av första storleken. John har lagt stora delar av sitt liv på flygsporten. Allt ifrån tävlande inom ballong, tävlingsledare inom ballong från SM till internationella mästerskap, ordförande för Svenska Flygsportförbundet och ordförande för FAI, det är några av Johns betydande gärningar.

Publicerad: 2023-07-22

Senast uppdaterad: 2023-07-25

Författare: Kjell Folkesson

Postadress

Svenska Flygsportförbundet
Kivra: 802014-7164
106 31
Stockholm

Ekonomi

Bankgiro 5750-0100
Swish 1230081091

Svenska flygsportsförbundet logotyp