Gå till innehåll
Svenska Flygsportförbundet
Svenska Flygsportförbundet

Nyköpings Fallskärmsklubb

En bild

Föreningen har fått 28 000 kr i stöd. Pasi Orha rapporterar vad föreningen gjort.

Stöttat A certifierade hoppare med hyrriggar och registrering. Uppskattat, men vi var tvungna att införa begränsningar på antal hopp vi gav hyresstöd av utrustning för, annars skulle vi överskridit budget med mer än det vi gjorde.
Historiken visar enligt statistik att vi förlorar många nya och målet här var att uppmärksamma hoppare som ännu inte tagit steget till att köpa egen utrustning, och på så sätt möjliggöra hoppning för normala priser, utan det påslag som det blir om man måste hyra grejer. Minst lika viktigt var det att bjuda in till ett "boogie", ett event som handlar om att träffa hoppare från flera olika klubbar och där stämningen andas fallskärmshoppning och trivsel med umgänge. Något annat än vanlig helghoppning på den lokala klubben.

Nationaldagen :Vidare har F11 Museet besökts med rundvandring samt prova på flygning i de två simulatorer som motsvarar Jas 39 Gripen och Viggen 37. Det gick även att beställa lunch om den bokats på förhand, vilket vi gjorde. Det var en mycket lyckad händelse. Museet var långt över förväntan. Helt fantastiskt att kunna få ta del av den imponerande historia F11 har haft.
Kvällen innan var det klubbhäng och det var grillning och samtal om vad vi tyckte behövde göras m fastigheten och övriga ytor. Medlemmar som inte hoppar bjöds in .
Några övernattade för en heldag som innefattade föreningsutveckling med värdegrundsfrågor samt värdskap. Dagen hade samordnats med en HLR utbildning på eftermiddagen, efter F11 besöket. Del av dagen bidrog även Sörmlandsidrotten till.
Föreningsutveckling och värdeskapande, Hjärt- och lungräddning, och en ökad lokalkännedom och ny relation för klubben, med inte minst flygets dag i åtanke. Då vi saknar flygplan i år , så var detta ett försök till att skapa umgänge med mervärde och nöje, så att det skulle kännas skäligt att åka till klubben. Hyfsad uppslutning, men de som deltog uppskattade det mycket och fick således med sig en uppdatering av HLR på köpet.

Småklubbsveckan V.24. Fem mindre klubbar utan flygplan blev inbjudna till Stockholms Fallskärmsklubb för att ses och kunna utbyta erfarenheter, kontakter och samverka kring planering och främst kring den gemensamma nämnaren, Ingen har flygplan i år.
Arrangemanget styrdes upp av klubbarna själva och det lockades med packkurs, materialkurs och kalottkurser, för att få så många som möjligt att dyka upp. En mindre grupp, med representanter från respektive styrelse samordnade händelsen. Sjukdom och lite annat begränsade deltagarantalet och möjligheten till att genomföra kurser som planerat. Dock så bidrog de som var med till att en ny möjlighet kan komma till stånd under säsongen och det umgicks, hoppades och diskuterades väsentligheter, och inte minst dök möjligheten upp att presentera tanken med att småklubbar kan samverka med varandra för alla som närvara på stormötet som klubben hade.
Det var under årets första stora medlemsmöte " stormöte", som detta skedde, och det gav en insikt i hur landets största klubb har det i sina angelägenheter. Åter sponsrades klubbens A- certare med hyra av utrustning, som en del av insatsen. Alla kurser och merkostnader försökte klubben subventionera, då detta ansågs vara ett viktigt event för föreningen som sådan.


Publicerad: 2024-02-28

Senast uppdaterad: 2024-02-28

Författare: Kjell Folkesson

Sponsorer

Postadress

Svenska Flygsportförbundet
Kivra: 802014-7164
106 31
Stockholm

Ekonomi

Bankgiro 5750-0100
Swish 1230081091

Svenska flygsportsförbundet logotyp