Gå till innehåll
Stockholms Flygsportförbund
Stockholms Flygsportförbund

Nya LOK-appen förenklar närvaroregistreringen

Ni som är verksamhetsledare har stor nytta av RF:s nya app för registering av närvaro och LOK-stöd. Det är nästan löjligt enkelt att hålla koll på närvaron redan ute i fält.

Att vara anvarig för närvaroregistrerring och rapportering av LOK-stöd har inte alltid varit ett favorituppdrag i idrottsföreningarna. Allra minst i flygklubbar där LOK-stödet ändå blir så litet.

Men nu finns en ny app som ger det hela vansinnigt enkelt. Redan ute under aktiviteten kan du ta fram telefonen, skapa aktiviteten och närvaroregistrera genom att skriva in delar av de närvarandes namn. Om de är registrerade i föreningens register i IdrottOnline så kommer de upp automatiskt och det är bara att klicka. Swipa höger och du kan välja vilka som är ledare, eller om det finns någon med rörelsehinder med.

Att få in LOK-stödsrapporterna när ni har ungdomar med är jätteviktigt för vår legitimitet som idrott. Se tidigare artikel här på Stockholms Flygsportförbund "LOK-stöd – vårt "raison d'être".

De som ska tilldelas uppdraget att närvaroregistrera laddar ned appen, och så tilldelas de rollen "LOK-ledare" i föreningens IdrottOnline-admin. Sedan är det bara att köra igång.

I Fenix Skärmflygklubb varifrån skärmdumparna ovan kommer, har appen blivit mycket uppskattad av verksamhetsledarena, och alla listor som sänts kors och tvärs är nu historia. Registreringen gör på plats och är sedan klar.

Läs mer om LOK-appen här:
https://support.idrottonline.se/support/solutions/articles/11000097339-lok-app Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-01-24

Senast uppdaterad: 2023-01-23

Författare: Kjell Folkesson

Postadress

Stockholms Flygsportförbund


Fakturaadress

Stockholms Flygsportförbund

Kontakta oss

+46 706682720
stockholm@flygsport.se