Gå till innehåll
Svenska Flygsportförbundet
Svenska Flygsportförbundet

Helt otänkbart att ha internationellt utbyte med Ryssland

Med anledning av Ryska Federationens invasion av Ukraina är det för Svenska Flygsportförbundet helt otänkbart att ha internationellt utbyte med Ryssland. Det gäller all form av träning och tävling både som tävlande och funktionär.

Svenska Flygsportförbundet har en omfattande internationell verksamhet i åtta grenar, med internationella tävlingar runt om i världen. Flera av våra flygsportgrenar planerar att genomföra tävlingar i Ryssland under 2022. Om dessa tävlingar äger rum skall detta ske utan svenskt deltagande.
Vi uppmanar vårt internationella förbund Fédération Aéronautique Internationale (FAI) att dra in sanktionerna för alla planerade tävlingar i Ryssland från nu och tills vidare samt även överväga att inte tillåta ryskt tävlande vid internationella tävlingar. Sveriges delegater i FAI:s kommissioner skall ta avstånd från att tilldela Ryssland några tävlingar, event, uppdrag och utmärkelser.

Publicerad: 2022-02-25

Senast uppdaterad: 2023-01-03

Författare: Kjell Folkesson

Postadress

Svenska Flygsportförbundet
Kivra: 802014-7164
106 31
Stockholm

Ekonomi

Bankgiro 5750-0100
Swish 1230081091

Svenska flygsportsförbundet logotyp