Gå till innehåll
Svenska Flygsportförbundet
Svenska Flygsportförbundet
2021 års unga ledare. Marina Ström, 26 år, Fenix Skärmflygklubb och Hoomam Azrooni, 30 år, hoppmästare i Östersunds Fallskärmsklubb har utsetts till 2021 års unga ledare.

Marina Ström, 26 år, Fenix Skärmflygklubb och Hoomam Azrooni, 30 år, hoppmästare i Östersunds Fallskärmsklubb har utsetts till 2021 års unga ledare.

Årets Unga ledare entusiasmerar och är engagerade

Hoomam Azrooni, 30 år, Östersunds FK och Marina Ström, 26 år, Fenix SkFK har utsetts till årets Unga ledare. Det är två ledare som inspirerar och har stort engagemang. Hoomam och Marina tilldelas 5 000 kr var för sina ledarinsatser.

– Hoomam har sedan han bestämde sig för att gå utbildningen som hoppmästare och under tiden efter han blev färdig med utbildningen visat ett brinnande och genuint intresse för att hjälpa såväl elever i hemmaklubben som elever i andra klubbar att ta sig vidare genom utbildningen och bli färdiga fallskärmshoppare, förklarar Adam Claréus Östersunds Fallskärmsklubb, som nominerade Hoomam och fortsätter.

– Hoomam har ett stort intresse för såväl sporten som rollen som ledare. Vid ett tillfälle under 2020 hade vi en elev som var taggad på att bli färdig, men pga dåligt väder och flygplansproblem blev vi stående på backen. Hoomam erbjöd sig då att åka med eleven genom halva landet för att göra klart utbildningen i Stockholm i stället (där bra väder och flygplan fanns). En vecka senare var elev färdigutbildad och hade licensbrickan i handen.

Hoomam blir glatt överraskad när vi kontaktar honom för att informera om stipendiet.
– Det har varit en barndomsdröm att hoppa fallskärm och jag började hoppa 2016. Jag sitter med i styrelsen och vi kämpar med att ta oss igenom pandemin, berättar Hoomam.

Marina är en glädjespridare i Fenix Skärmflygklubb

Årets andra unga ledare är Marina Ström som nominerades av Björn Hårdstedt, ordförande i Fenix Skärmflygklubb.

– Marina är ganska ny som skärmflygpilot, men har snabbt klivit in som ledare i föreningen både som styrelseledamot och som funktionär i den operativa verksamheten. Hon har en naturlig auktoritet och är en lyssnande glädjespridare, förklarar Björn och fortsätter.

– Marina har snabbt förstått hur viktigt det är att värva och vårda aktiva i grupper där vi traditionellt är svaga, som unga och kvinnor, och har tagit ett särskilt ansvar som ledare för att uppmärksamma och coacha dessa, på ett ödmjukt sätt utifrån sina förutsättningar som ganska ny i sporten.

Marina hur kom du in i flygsporten och skärmflyg?
– Jag har alltid gillat flyg. Sen har jag vart mycket i alperna sett skärmflyg. Skulle tandemflyga, men det blev inställt vid ett antal tillfällen. Så jag bestämde mig för att börja flyga själv så jag anmälde mig till en grundkurs. Jag blev klar 2020, berättar Marina som denna säsong skall fortbilda sig.

– Jag hoppas gå pilotkurs 1 och en säkerhetskurs, sen vill jag få fler att skärmflyga.

Publicerad: 2021-05-25

Senast uppdaterad: 2023-01-03

Författare: Kjell Folkesson

Postadress

Svenska Flygsportförbundet
Kivra: 802014-7164
106 31
Stockholm

Ekonomi

Bankgiro 5750-0100
Swish 1230081091

Svenska flygsportsförbundet logotyp