Gå till innehåll
Svenska Segelflygförbundet
Svenska Segelflygförbundet

Hemsidan flyttad till ny plattform

Segelflygets hemsida har flyttats till en ny hemsidesplattform. Denna nyhetsartikel kommer att uppdateras löpande med ny information som kan vara bra att känna till.

Vi har under arbetets gång valt att inte flytta med vissa delar av den gamla hemsidan, främst pga inaktuell information eller för att innehållet skall omarbetas markant och nytt sådant kommer att publiceras inom kort eller senare under året. Visst innehåll har ej kunnat migreras (exempelvis olika nyhetsflöden när nu många föreningar har flyttat och gjort om sina hemsidor), något vi kommer försöka ersätta på andra sätt vid tillfälle.

Webbplatskarta

För att underlätta övergången från den gamla hemsidan och den nya kan man med fördel titta på webbplatskartan som på ett bra sätt visar den aktuella sidstrukturen.

Externa länkar till undersidor på denna hemsida

I skrivande stund (2022-12-28) har flytten gått bra, dock så är inte adressen i länkar till olika sidor på hemsidan helt korrekta (innehåller felaktigt sökvägen "/grenar/segelflyg/segelflyget" innan sidans egen sökväg), vilket vi söker en lösning på med leverantören av hemsideplattformen. Vi rekommenderar därför i nuläget att man vid länkning till specifika undersidor på Segelflygets nya hemsida noterar vilka länkar man uppdaterar, så att man i ett senare skede kan ändra adressen i dem när vi förhoppningsvis funnit en lösning på detta problem. Vi vill naturligtvis att man skall kunna ha sökvägen till undersidor korrekt rotade precis efter domännamnet i adressen.

Externa länkar till Segelflyghandboken

Vi vill också rekommendera att om man länkar till Segelflyghandboken så gör man det till sidan för SHB istället för en specifik fil på den sidan. Detta för att vi nu har namngivit samtliga filer korrekt (med dokumentets titel) och vid uppdateringar av SHB kommer att uppdatera filnamnen. Exempelvis kommer en SHB-artikel med filnamnet "SHB 999-2022 Titel här.pdf" vid uppdatering att få ett nytt årtal, exempelvis "SHB 999-2023 Titel här.pdf", vilket gör att den gamla filens direktadress inte längre är aktuell. Bättre då att enbart länka direkt till sidan för SHB och nämna artikelnumret, exempelvis som "SHB 999" eller liknande. Så har vi själva gjort på den här nya hemsidan.

Skyddade sidor

Det finns två stycken delar av hemsidan som kräver inlogg, dels sidan för intern DTO och dels sidan för itern CAO. Användarnamn och lösenord för åtkomst till dessa sidor kommer att skickas ut till berörda parter inom kort. För att logga in och ut kan man klicka på länken för detta längst ner på hemsidan. Där finner man även en länk för att logga in på IdrottOnline i syfte att komma åt medlemsadministrationen som inom RF fortfarande sköts via IdrottOnline.

Om du har frågor eller kommentarer kring detta arbete, tveka inte att höra av dig! Likaså om du saknar något innehåll, oavsett om det tidigare har funnits eller ej, alla förslag och synpunkter är välkomna!


Postadress

Svenska Segelflygförbundet
Box 750
521 22 Falköping

Besöksadress

Segelflygskolan Ålleberg 1
521 97 Vartofta

Kontakta oss

0515-371 51
info@segelflyget.se