Gå till innehåll
Sveriges Modellflygförbund
Sveriges Modellflygförbund

Lennart Andersson

Kassör
F4C

Lennart Andersson

Lennart Andersson med en liten modell

Lennart Andersson heter jag, är 70 år och bor i Kode några mil norr om Göteborg.

Jag är kassör i SMFF samt ytterligare några klubbar, AKMG och MFK Direkt I AKMG har jag varit kassör sedan 1994, i SMFF var jag även kassör åren 2002-2009 och revisor några år däremellan.

Inom Modellflyget är det väl skala som ligger mig varmast om hjärtat men är allmänt intresserad av det mesta, även lite nostalgi med gamla motorer typ diesel. Har tävlat några gånger i Populärskala i mitten på 2000-talet utan några större framgångar. Jag vara också med i gruppen Skala-VM 2006 som ekonomiansvarig.

Var väl inte speciellt engagerad att hoppa på jobbet som kassör igen 2016 men lovade dåvarande ordförande att hjälpa honom reda ut en del ekomiska problem för SMFF, men eftersom jag precis blivit pensionär tyckte jag efterhand att det var ganska kul igen.

Min målsättning är också att RCFF och SMFF börjar närma sig varandra ännu mera, även om det hänt en del positiva saker senaste året behövs det nog mycket mer, till slut kanske båda kan ingå i en organisation. Sverige är alldeles för litet för att inte ha en enad modellflygverksamhet.

Modellflyg är definitivt en sport och SMFF ska vara ett starkt förbund för att utveckla sin tävlingsverksamhet men därtill behövs också en stark breddverksamhet att rekrytera från, men också att man låter "söndagsflygarna" få finnas med och ta del av verksamheten.

Ungdomsverksamheten är nog den viktigaste delen för att i framtiden utveckla modellflyget i Sverige, men det ska även finns plats för pensionärerna. I vår kommun får vi även aktivitetsbidrag för alla över 65 år, tyvärr så får vi idag betydligt mer bidrag för våra pensionärer än ungdomar, men ungdomarna börjar öka på med droneracekillarna.

Utöver modellflyget ägnar jag mig även åt modelljärnväg och plastbygge om man nu har någon tid över vilket man borde ha som pensionär men inte verkar ha.

Publicerad: 2022-11-15

Senast uppdaterad: 2022-11-16

Författare: Lars Ekstedt