Gå till innehåll
Sveriges Modellflygförbund
Sveriges Modellflygförbund

SMFF-Bredd bjuder in till en nybörjarkurs i 3D-Cad 5 och 7 mars 2024

3D-Cad för nybörjare

SMFF-Bredd bjuder in till en nybörjarkurs i 3D-Cad. Vi kommer använda gratisverktyget FreeCad och målet är att du efter kursen själv kan göra enkla 3D-konstruktioner för utskrift i 3D-skrivare eller fräsning i CNC-fräs.

Del 1: Tisdag 5:e mars kl 18:30 - 21:30 (digitalt via Zoom)
Del 2: Torsdag 7:e mars kl 18:30 - 21:30 (digitalt via Zoom)
Pris: Gratis för SMFF-medlemmar. Om du inte redan är SMFF-medlem kan du bli det genom att gå med i Mfk Direkt, mer info om detta på www.modellflygforbund.se .

Förberedelser:
För att kunna deltaga i kursen behöver du ha installerat den senaste stabila versionen (0.21) av FreeCad och kontrollerat att den startar (men du behöver inte lära dig programmet - det gör vi gemensamt). Programmet finns att ladda ned gratis för både Windows, Mac och Linux på www.freecad.org

Du bör också ha ordnat två skärmar till datorn så att du både kan se lärarens delade bild samtidigt som du själv ritar i din egen Cad, men det kan även gå med en surfplatta som sekundär skärm.

Det är begränsat antal platser (max 10), så anmäl dig redan nu. Det gör du genom att skicka mejl till ordf_vobredd@modellflygforbund.se Skriv i mejlet:
Namn
Klubb
SMFF-nummer

Varmt välkomna!

/SMFF Bredd


Publicerad: 2024-02-22

Senast uppdaterad: 2024-02-23

Författare: Lars Ekstedt